Fernando Alonso career highlights and achievements

Fernando Alonso stannar hos Aston Martin till 2026

Källa: Skysports

Fernando Alonso har officiellt förlängt sitt kontrakt med Aston Martin, vilket innebär att han kommer att fortsätta tävla för teamet fram till slutet av Formel 1-säsongen 2026. Den spanska föraren, som är den äldsta på startlinjen, har därmed avfärdat rykten om en möjlig flytt till andra toppstall som Mercedes och Red Bull.

“Att säkra Fernandos långsiktiga framtid med Aston Martin är fantastiska nyheter,” säger Mike Krack, teamchef för Aston Martin, till Sky Sports. Denna nyhet kommer som en del av teamets större planer, inklusive ett nytt samarbete med Honda för motorleveranser som inleds samma år Alonso kontrakt löper ut.

Lawrence Stroll, ägaren av Aston Martin, tillägger till Sky Sports att “Denna fleråriga överenskommelse med Fernando tar oss in i 2026 när vi inleder vårt verkstadsenhetssamarbete med Honda.” Detta markerar en ny era för teamet, med Alonso i spetsen för deras ambitioner på banan.

Alonso har redan visat vad han kan åstadkomma med Aston Martin, med sex pallplatser under de första åtta loppen av säsongen. Hans erfarenhet och skicklighet anses vara avgörande för teamets framgångar framöver, särskilt med tanke på de stora förändringarna som väntar i sporten med de nya reglerna 2026.

Med detta nya kontrakt kommer Alonso att vara 45 år gammal när det löper ut, vilket bekräftar hans position som en av de mest erfarna förarna i Formel 1:s historia. Aston Martins beslut att förlänga samarbetet med Alonso understryker deras förtroende för hans förmåga att fortsätta leverera toppresultat och leda teamet mot nya höjder.

Fernando Alonso: En levande Formel 1-legendar

Fernando Alonso, med en karriär som sträcker sig över två decennier, fortsätter att sätta sin prägel på Formel 1-världen. Med två världsmästartitlar under bältet och en imponerande meritlista, står Alonso som en ikon inom motorsporten.

  • Världsmästartitlar i Formel 1: 2005 och 2006 med Renault.
  • Segrar i 24 Hours of Le Mans: 2018 och 2019.
  • Vinnare av FIA World Endurance Championship: 2018–19.
  • Formel 1 Grand Prix-segrar: 32.
  • Pole positions: 22.
  • Poäng insamlade: 2291 från 381 starter.
  • Unik bedrift: Enda spanska Formel 1-föraren som vunnit världsmästerskapet.

Alonso, född den 29 juli 1981 i Oviedo, Asturias, började sin racingkarriär med karting vid tre års ålder och har sedan dess klättrat till de högsta nivåerna inom motorsporten. Hans återkomst till Aston Martin och den långsiktiga satsningen fram till 2026 understryker hans outtröttliga driv och passion för sporten. Med en unik kombination av erfarenhet, skicklighet och en aldrig sinande vilja att tävla, fortsätter Alonso att inspirera en ny generation förare och fans världen över.

FÖRFATTARE