Fernando Alonso career highlights and achievements

Fernando Alonso förlänger med Aston Martin till 2026

Källa: BBC

Fernando Alonso har officiellt tecknat ett nytt avtal med Aston Martin som sträcker sig till slutet av 2026. Detta bekräftar teamets ambitioner och Alonsos tro på projektet. Alonso, vid 42 års ålder, har imponerat stort sedan han anslöt sig till teamet 2023, vilket har lett till en anmärkningsvärd återkomst till täten för Aston Martin.

Enligt Mike Krack, teamchef för Aston Martin, uttrycker det nya avtalet med Alonso en stark tillit till teamets framtidsutsikter. “Han är helt dedikerad till att göra Aston Martin till en konkurrenskraftig kraft,” säger Krack till BBC F1 korrespondent. Krack tillägger även, “Att säkra Fernandos långsiktiga framtid med Aston Martin är fantastiska nyheter.”

Sedan Alonso började med Aston Martin 2023, har han säkrat 8 podiumplatser, och återvände till podiet för första gången sedan 2013. Detta beslut att stanna hos Aston Martin tar Alonso ur spekulationerna för potentiella platser hos andra topp team som Red Bull och Mercedes för nästa säsong.

Avtal med Alonso understryker även en stark tillit till teamets framtid, särskilt med tanke på det nya motoravtalet med Honda. Detta markerar en viktig utveckling i förarsäsongens dynamik och bekräftar Aston Martins position som en stigande kraft inom Formel 1.

Fernando Alonsos karriär i siffror

Fernando Alonso, Spaniens racingikon, har två gånger krönts till världsmästare i Formel 1. Med en karriär som sträcker sig över decennier, har Alonso visat en sällan skådad uthållighet och skicklighet på racerbanan.

  • Världsmästerskapstitlar: 2 (2005, 2006 med Renault)
  • 24-timmars Le Mans-segrar: 2
  • FIA World Endurance Championship-segrar: 1
  • Grand Prix-segrar: 32
  • Pole positions: 22
  • Poäng insamlade: 2291 från 381 starter

Alonso började sin racingkarriär med karting vid tre års ålder och har sedan dess etablerat sig som en av motorsportens största namn. Utöver sina framgångar på banan, har Alonso engagerat sig i välgörenhet som UNICEF Goodwill Ambassador och driver ett eget esport- och juniorracingteam. Hans bidrag till sporten har inte bara mätts i segrar utan även i hans förmåga att inspirera nästa generation av förare. Alonso fortsätter att skriva historia med Aston Martin, och bekräftar sin plats som en levande legend inom motorsporten.

FÖRFATTARE