history of Andretti Global in motorsports

Andretti Global avslöjar stora planer för Formel 1 med Cadillac

Källa: Autogear

Andretti Global, under ledning av Michael Andretti, har officiellt meddelat sina ambitioner om att expandera inom global motorsport genom ett samarbete med Cadillac för att delta i FIA Formula 1 World Championship. “Detta är en betydande milstolpe för Andretti Global när vi förbereder oss för att delta i FIA Formula 1 World Championship,” uttalade Michael Andretti på Twitter.

Trots ett positivt mottagande från Formel 1:s ledning, har Andrettis förslag om att bli det 11:e teamet i serien stött på motstånd från nuvarande teamägare. Detta har dock inte avskräckt Andretti Global från att fortsätta sina förberedelser, vilket inkluderar öppnandet av en ny anläggning på 48 000 kvadratfot vid Silverstone Park i Storbritannien.

Michael Andretti har uttryckt frustration över de befintliga teamchefernas avvisande hållning men förblir optimistisk om framtiden. I en intervju med Sky F1 förklarade han, “Vi tror att vi inte kommer att späda ut resurserna, utan snarare hjälpa till att öka dem. Och när resurserna växer, drar alla mer nytta av det.” Andretti understryker att deras ansökan förtjänar ett tidigare inträde i Formel 1, med tanke på att General Motors redan är i processen att bygga en motor för tävlingen och är registrerade för att göra så.

Kritiken mot de nuvarande F1 teamchefernas inställning är tydlig, och Andretti betonar att deras team skulle tillföra ytterligare värde till Formel 1. Han lyfter även fram vikten av att ha en amerikansk närvaro i sporten, inte bara för Andretti Global och Cadillac, utan också för att främja Formel 1:s tillväxt i USA.

Andretti Global: En ny era inom motorsport

Andretti Global, under ledningen av Michael Andretti, är inte bara ett namn inom motorsport; det är en institution. Med rötterna djupt förankrade i racingens värld, har Andretti Global etablerat sig som en dominant kraft inom INDYCAR och Formula E. Michael Andretti, son till racinglegenden Mario Andretti, fortsätter familjens arv med en outtröttlig strävan efter excellens.

  • Grundat av: Michael Andretti
  • Kärnfokus: Precision, prestation, och Andretti-magi
  • Betydande prestationer: Dominans inom INDYCAR och pionjärarbete inom Formula E
  • Arv: Fortsätter Andretti-familjens tradition av passion, uthållighet och segerjakt
  • Team partner: Dan Towriss, grundare och VD för Group 1001
  • Nyckelinsikter:
  • Michael Andrettis racingkarriär: Framgångsrik inom INDYCAR under 1980- och 1990-talen
  • Dan Towriss erfarenhet: Över 28 års expertis inom liv- och pensionsförsäkringsbranschen
  • Engagemang från Dan Towriss: Bemyndigar människor och transformerar samhällen

Med en vision om att inte bara vinna lopp, utan också att mentalt stödja uppstickare och bygga en gemenskap av hastighetsentusiaster, står Andretti Global vid gränsen till en ny era. Samarbetet med Cadillac för att ta sig an FIA Formula 1 World Championship markerar början på ett spännande kapitel i motorsportens historia, där tradition möter innovation. Andretti Global är mer än redo att gasa och skriva historia – igen.

FÖRFATTARE