Fernando Alonso career highlights and achievements

Alonso förlänger med Aston Martin till 2026

Källa: The-race

Fernando Alonso, den tvåfaldiga Formel 1-världsmästaren, har officiellt förlängt sitt kontrakt med Aston Martin. Det nya avtalet säkrar hans plats i teamet fram till minst 2026, en period som inkluderar starten på deras samarbete med Honda under den nya regelcykeln i Formel 1.

“Ich bin hier, um zu bleiben,” meddelar Alonso, enligt Aston Martin. Denna förlängning markerar en betydande milstolpe för både Alonso och teamet, särskilt med tanke på hans tidigare utmaningar med Honda under hans tid i McLaren. Detta nya avtal tyder på en förnyad tillit till tillverkaren och en stark tro på en framgångsrik framtid tillsammans.

Mike Krack, teamchef för Aston Martin, uttrycker sin entusiasm över Alonsos långsiktiga åtagande. “Att säkra Fernandos långsiktiga framtid med Aston Martin Aramco är fantastiska nyheter,” säger Krack. Detta understryker teamets ambitioner och förväntningar på framgång.

Trots att Alonso inte har vunnit något lopp med Aston Martin ännu, har han lyckats öka sitt antal F1-podium från 98 till 106 sedan han började med teamet. Med Lance Stroll som behåller den andra platsen i laguppställningen, ser Aston Martin nu ut att ha en stabil och stark duo för de kommande säsongerna.

Alonsos förlängning med Aston Martin och det kommande samarbetet med Honda signalerar en spännande tid för teamet, med förhoppningar om att utmana de ledande namnen i sporten under den nya regelcykeln som startar 2026.

Fernando Alonsos karriär i siffror

Fernando Alonso – en legend inom motorsporten. Med en karriär som sträcker sig över två decennier har Alonso etablerat sig som en av de mest framstående förarna i Formel 1-historien. Hans resa har varit spektakulär, med triumfer som fortsätter att inspirera.

  • Formel 1-världsmästare: 2005 och 2006 med Renault.
  • 24 Timmars Le Mans-segrar: Två gånger, 2018 och 2019.
  • FIA World Endurance Championship-vinst: 2018–2019.
  • Grand Prix-segrar: 32.
  • Pole positions: 22.
  • Poäng samlade: 2291 från 381 starter.
  • Unik utmärkelse: Den enda spanska Formel 1-föraren som vunnit världsmästerskapet.

Alonsos karriär är mer än bara siffror; den är en berättelse om uthållighet, passion och en outtröttlig strävan efter framgång. Hans bidrag till motorsporten har inte bara gett honom en plats i historieböckerna, utan också respekt och beundran från fans och konkurrenter världen över. Med ett nytt kapitel som väntar hos Aston Martin, är Alonso långt ifrån klar. Framtiden ser ljus ut för denna legendariska förare.

FÖRFATTARE